Mia Törnblom

Mia Törnblom Självkänsla nu  (2005)

Törnblom (f 1967) är rätt välkänd för de allra flesta i Sverige, genom sitt engagemang som livscoach, och genom sitt förra liv som narkoman, vilket gjorde att hon under flera år levde med knarket och dess efterverkningar. 

Sedan flera år tillbaka har hon vänt på rodret och är numer en framgångsrik entreprenör, vägledare i personlig utveckling, som föreläser och träffar klienter som behöver rådgivning. Törnblom är brutalt ärlig i den här boken, speciellt vad gäller hennes tidigare liv.  

I boken finns en massa självhjälps-övningar och frågor som man kan ställa sig själv, bland annat att man varje dag ska skriva upp tre bra saker man gjort på en dag, vad man är bra på, om ett år vill jag vara etcetera.

Jag har varit i kontakt med coacher och de har varit trevliga, men eftersom jag har asperger känns det som om flera råd inte riktigt passar mig. Min hjärna är liksom utformad på ett annat vis. Men jag tror att en del människor kan bli hjälpta genom att komma igång med sitt liv på det här sättet, kanske även andra med olika diagnoser.

(In English)

Mia Törnblom Self-esteem now  (2005)

Törnblom (b 1967) is quite well-known to a large part of people in Sweden, through her commitment as a life coach, and of course through her earlier life as a drug addict, when she lived for several years with drugs and their aftermath.

Since a couple of years ago she has turned her life back on the right track, and she is now a successful entrepreneur, a guide to personal development, who holds lectures and meets clients who need advice. Törnblom is brutally honest in this book, both regarding her earlier life and her body which is far from perfect, according to herself.

In the book there are a lot of self help practice and questions you can ask yourself, for example write down three good things you have done in a day, what you are good at, and where you like to be in a year etcetera.

I have been in contact with coaches and they have been nice, but because I have asperger it feels like some advice does not really suit me. My brain is designed in a different way. But I think that some other people might be helped by getting started in this way, perhaps even others with different diagnoses.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: