Lucy Dillon – 1

Lucy Dillon  Ensamma hjärtan och hemlösa hundar  (2009)

Nu är det tid för en feel good-bok. Har ej läst någon av dessa men Dillons (f 1974) bok rekommenderades av min äkta hälft, och eftersom jag är en hängiven läsare och vill gärna se mig själv som en upptäckare av litteratur gav jag den en chans. 

Rachel förlorar jobbet på reklambyrån i storstan och i samma veva ärver hon sin mosters hundpensionat på landsbygden. Från att ha varit en storstadsmänniska blir hon varse om att livet på ett mindre ställe kan ha sina fördelar, och att människor bryr sig om varandra. Ja, jag njuter när Rachel blir förtjust i personer som hon inte skulle ha brytt sig om i sitt förra liv. Ja, utan att vara högtravande är den här boken ett litet vitaminpiller som berikar. 

Det är flera karaktärer som ser ut att vara framgångsrika men som ändå har problem, bland annat det gifta paret som inte kan bli föräldrar, eller kvinnan som är skild och har meningsskiljaktigheter med exmaken, och mannen som bara arbetar och har bott ensam i hela sitt liv. 

Ni kan smaka på den, den har en god och lång eftersmak…

(In English)

Lucy Dillon  Lost dogs and lonely hearts  (2009)

Now it is time for a feel-good book. Have not read any of those but Dillon´s (b 1974) book was recommended to me by my spouse, and because I am a devoted reader and want to see myself as a discoverer of new literature I gave it a chance.

Rachel loses her work at the advertising agency and at the same moment she inherits her aunt´s boarding-house for dogs in the countryside. From being a city dweller she notices that life in a smaller place may have its advantages, and that people care about each other.Yes, I enjoy when Rachel gets charmed by people she should not have cared about in her former life. Yes, without being bombastic this novel is a small vitamin pill that enriches. 

There are many characters that seem to be successful but still have problems, among others the married couple who cannot become parents, or the woman who is divorced and has differences of opinions with her ex-husband, and the man who is just working and has lived alone all his life.You can taste this novel, it has a lovely after-taste…

Bokrecensioner/reviews Från/from England

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: