Patti Smith – 2

Patti Smith M Train  (2015)

Smith (f 1946) berättar om sina resor, sin kärlek till caféer och svart kaffe, nattliga drömmar, favoritserien The Killing, minnen av hennes man musikern Fred (1948-1994), och hennes bror Todd som dog samma år. Fred och Patti var gifta mellan 1980-1994, äktenskapet tog slut i och med hans död. Författaren älskar caféer efter att ha läst beat-författarna och de franska symbolisterna, i södra Jersey där hon växte upp fanns inga sådana ställen. Favorit-caféet hette ´Inos i New York innan de stängde för gott. 

Smiths största kärlek är litteraturen och hon skriver bland annat om Jean Genet, Arthur Rimbaud, Ludwig Wittgenstein, Paul Bowles, Sylvia Plath, Henning Mankell, Ryünosuke Akutagawa, Osamu Dazai, och hon fotograferar ofta författarnas gravstenar under sina resor. 

Författaren dröjer sig kvar i det förflutna med en tillbakalutad stil som lugnar sinnet. Det är skrivet på ett mjukt och varsamt sätt.

(In English)

Patti Smith  M Train  (2015)

Smith (b 1946) tells about her travels, her love for cafes and black coffee, night dreams, her favourite series The Killing, memories of her husband the musician Fred (1948-1994), and her brother Todd who died the same year. Patti and Fred were married between 1980-1994, the marriage ended with his death.The author loves cafes after her reading of the beat authors and the French symbolists, in southern Jersey where she grew up there were no such places. Her favourite café was ´Inos in New York before it closed down. 

Smith´s greatest love is literature and she writes, among others, about Jean Genet, Arthur Rimbaud, Ludwig Wittgenstein, Paul Bowles, Sylvia Plath, Henning Mankell, Ryünosuke Akutagawa, Osamu Dazai, and she often photographs the author´s tomb stones during her travels. The author lingers in the past with a laid back style that is soothing for your mind. It is written in a soft and tender way.

Bokrecensioner/reviews Från/from USA

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: