Karin Brygger

Karin Brygger  Borta Minns  (2016)

Brygger (f 1978) skriver på en doktorsavhandling om den feministiska poeten Sonja Åkesson (1926-1977), som med sin då nyenkla stil skrev om det icke-romantiska i parrelationer på ett verklighetstroget sätt. I den här diktsamlingen kan man se vissa likheter, Brygger skriver om ett uppbrott och det är både vardagligt och högstämt på samma gång: 

”Trösten

liknar små blad

massor med små blad

de breder ut sig

så att vi kan gå över dem

så att jag kan veta att jag sett dem

men att jag inte får lov att plocka upp dem.” 

(In English)

Karin Brygger  Gone Remember  (2016)

Brygger (b 1978) is writing on a doctor´s thesis about the feminist poet Sonja Åkesson (1926-1977), as with her then new simple style wrote about the non-romantic in relationships, in a very realistic way. In this collection of poems one can see certain resemblances, Brygger writes about a break up, and it is both ordinary and elevated at the same time:

”Consolation

resembles small leaves

lots of small leaves

they spread

so that we can walk on them

so I know that I have seen them

but I am not allowed to pick them up.”

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: