Peter May – 2

Peter May Lewis Mannen  Del 2, Lewis-trilogin  (2017)

I andra delen av trilogin hittas liket av en man i torvmossen på Isle of Lewis, död sedan femtiotalet. Fin jobbar inte längre som polis men är på ön för att restaurera sitt barndomstorp. Han blir intresserad av brottet och gör en privat undersökning, då det visar sig att Tormod, den demente fadern till Marsaili, har anknytning till brottet. Liksom i den första boken varvas kapitlen med nutid och brottsundersökning, och vi får också följa Tormods tankar inför en oförstående omvärld, men hans barndomsminnen är färska… Oerhört bra skrivet från insidan av en dement människa. 

Att följa ledtrådarna i den här boken är som att gå på en vindlande stig, det är spännande och detaljrikt som en vävd matta. May fortsätter att imponera som författare, blandningen av människors obskyra handlingar som påverkar en hel livstid, men också omtanken och gemenskapen med varandra. 

(In English)

Peter May The Lewis Man  Part two, the Lewis trilogy  (2017)

In the second part of the trilogy the body of man is found in the peat moss on Isle of Lewis, dead since the fifties. Fin is no loner working as a police man but he is on the island to restore his childhood´s croft. He becomes interested in the crime and makes a private investigation, when it shows that Tormod, the demented father of Marsaili, has a connection to the crime. As in the first book the chapters are turned with the present and crime investigation, and we also get to take part of  Tormod´s thoughts infront of a gape world, but his childhood memories are fresh… Extremely well written from the inside of a demented person. 

To follow the clues in this book is like walking on a winding path, it is exciting and rich with details as a woven rug. May continues to impress as an author, the blend between the human´s obscure actions that affects a whole lifetime, but also the caring and fellowship with others.

Bokrecensioner/reviews Från/from Skottland/Scotland

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: