Barbro Lindgren

Barbro Lindgren  Varför inte tala såsom ett barn  (2014)

Det här boken är livsbejakande även om Lindgren (f 1937) ser sig själv som en pessimist. Hon omfamnar livet på ett vardagligt, varsamt sätt. Vi får veta om katterna Elsa, Lill-ungen och Musse, den gamla hunden Mimmi, blommorna som slagit ut i trädgården i Glömminge på Öland, och årstidsväxlingarna, barnbarnen och grannarna. Hon citerar flitigt filosofen och poeten Fernando Pessoas (1888-1935) verk Orons bok, där han bland annat skriver att livet är en illusion och att han aldrig försökt vara något annat än en drömmare… En bok som jag absolut måste läsa! Och det finns nog en särskild plats i himlen för författare som citerar andra författares verk på detta magnifika sätt…

(In English)

Barbro Lindgren  Why not Speak like a Child  (2014)

This book is a positive approach on life, but Lindgren (b 1937) looks upon herself as a pessimist. She embraces life in an everyday, gentle way. We get to know about the cats Elsa, Lill-ungen and Musse, the old dog Mimmi, the flowers that are in bloom in the garden in Glömminge on Öland and the change of seasons, the grandchildren, and the neighbours. She quotes diligently the philosopher and poet Fernando Pessoa`s (1888-1935) work The Book of Disquiet, where he among other things writes that life is an illusion and that he has never tried to be something else than a dreamer… A book I absolutely have to read! And there surely is a place in heaven for authors who quotes other authors´ work in this magnificent way…

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: