Jojo Moyes

Jojo Moyes  Arvet efter dig  (2015)

Den här boken är tydligen en uppföljare till Livet efter dig och tillkom när Moyes (f 1969) läsande fans ville veta vad som hänt huvudpersonen. 

Lou Clark sörjer sin kärlek Will Traynor som begick självmord för arton månader sedan, han var då rullstolsbunden och Clark var hans personliga assistent. Lou jobbar nu som servitris och på kvällarna går hon i en stödgrupp för människor som drabbats av sorg, hennes föräldrars äktenskap får sig några törnar, hon tar hand om en tonåring och träffar en ny man… 

Det är en feel good-roman men utan att vara alltför polerad. Humorn är närvarande i det mesta och balanserar fint när sorgen och relationsproblem tar överhanden. Jag upplever boken som en engelsk film, och den har blivit filmad. Språket är enkelt och lättläst, de 403 sidorna flyger förbi…

(In English)

Jojo Moyes  After you  (2015)

This novel is evidently a sequel to Life After You and was written when Moye´s (b 1969) reading fans wanted to know what had happened to the main character. 

Lou Clark mourns her love Will Trainer who committed suicide eighteen months ago, he was then tied to the wheelchair and Clark was his personal assistent. Lou now works as a waitress and in the evenings she attends a support group for grief afflicted people, her parent´s marriage get some droughts, she takes care of a teenager and she meets a new man…

It is a feel good novel but without being too polished. The humour is present in mostly everything and it is a good balance when grief and relation troubles takes over. I experience the book as an English movie, and it has become a film. The language is simple and easy to read, the 403 pages flies by…

Bokrecensioner/reviews Från/from England

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: