Kazuo Ishiguro – 2

Kazuo Ishiguro  Nocturner  – Fem berättelser om skymning och musik  (2009)  

Nocturne betyder nattlig musik, Ishiguro (f 1954) ville bli musiker när han var yngre, och alla fem novellerna handlar om musik. En gatumusiker träffar på sin och moderns bortglömda idol, en rysk cellist och en amerikansk kvinna har samtal om musik, en ung musiker blir bekant med ett äldre par, en jazzmusiker och en berömd sångerska möts under en sjukhusvistelse, och mannen som besöker sina musikälskande vänner som har äktenskapsproblem… 

Flera av novellerna är humoristiska och den röda tråden är musik i olika genrer, och genom tonerna framträder de mänskliga relationerna, som Ishiguro lyckas fånga och ge liv. 

(In English)

Kazuo Ishiguro  Nocturnes  – Five stories of Music and Nightfall  (2009)  

Nocturne means night music, Ishiguro (b 1954) wanted to be a musician when he was younger, and all the five short stories deal with music. A street musician meets his and his mother’s forgotten idol, a Russian cellist and an American woman have conversations about music, a young musician becomes acquainted with an older couple, a jazz musician and a famous singer meet during a hospital stay, and the man who visits his music loving friends with their marital problems…

Many of the short stories are humorous and the common thread is music in different genres, and through the tones appear human relations, that Ishiguro manages to capture and life emerge. 

Bokrecensioner/reviews Från/from England Från/from Japan

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: