Håkan Nesser

Håkan Nesser  Maskarna på Carmine Street  (2009)

Sjutton månader har gått sedan fyraåriga Sarah blev bortrövad, och då flyttar föräldrarna, författaren Erik och hans fru konstnären Winnie till New York.Winnies målningar föreställer ofta dottern vid försvinnandet, Erik försöker skriva en bok, och de pratar knappt med varandra. Det börjar hända underliga saker, människor dyker plötsligt upp och som läsare känner man sig omgiven av en oändlig mängd av pusselbitar. 

Det här är en ovanligt bra psykologisk thriller, eftersom Nesser (f  1950) väver in längtan och sorg utan att använda sig av större åthävor. Mycket välskrivet. Författaren återanvänder också den fiktiva staden Maardam, som figurerade i hans böcker om kommissarie Van Veeteren, vilket höjer den mystiska stämningen.

(In English)

Håkan Nesser  The Worms on Carmine Street  (2009)

Seventeen months have passed since four year old Sarah was abducted, and then the parents, the writer Eric and his wife the artist Winnie move to New York. Winnie´s paintings often describe their daughter at the disappearance, Eric tries to write a novel, and they hardly speak to each other. Strange things start to happen, people suddenly turn up and as a reader you feel surrounded by endless pieces in a jig-saw puzzle. 

This is an unusually good psychological thriller, because Nesser (b 1950) weaves in longing and sadness without using major emphasis. Very well written. The author also reuses the fictitious town Maardam, that appeared in his books about the detective chief inspector Van Veeteren, which rises the mysterious mood.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: