Ian McEwan

Ian McEwan  Kärlekens raseri  (2003)

Blandningen av psykologi, vetenskap, litteratur, humor och thriller visar sig vara en bra formula när McEwan (f 1948) skriver den här boken. Jag blir imponerad av hans detaljrikedom och förmåga att beskriva korta ögonblick på ett djupare plan. 

Vetenskapsjournalisten Joe och hans fru, universitetsläraren Clarissa blir vittne till en ovanlig olycka vilket förändrar livet i grunden för dem båda. En främling tar sig in i deras tillvaro och det ena leder till det andra… Jag blev överraskad många gånger under läsandet av boken och kan konstatera att McEwan är en ypperlig författare. 

(In English)

Ian McEwan  The Fury of Love  (2003)

The blend of psychology, science, literature, humour and thriller turns up to be a good formula when McEwan (b 1948) writes this book. I get impressed of his richness of details and ability to describe brief moments on a deeper level. 

The science journalist Joe and his wife, the university teacher Clarissa witness an unusual accident which will change the life for both of them. A stranger enters their existence and one thing leads to another… I was surprised many times while reading the book and find that Mc Ewan is an excellent writer.

Bokrecensioner/reviews Från/from England

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: