Peter Ortman

Peter Ortman  Det måste vara själen  (1997)

Att tänka till. Det är något som jag gör under den här läsningen. Små berättelser bor i några meningar. Bildligt, att tiden är upphävd, allt finns men är samtidigt borta. Fragmentariskt och sammanhängande, konkret och abstrakt. Det är en skön textmassa som presenteras av Ortman (1939-2008), historia, kamp, överlevnad, bistert, enkelhet, men också många stjärnor i natten. Klart läsvärd när kärleken till ord är stark.

(In English)

Peter Ortman  It has to be the Soul  (1997)

To reflect. It is something that I do when reading this. Small stories live in a few sentences. Figuratively, that the time is reversed, everything exist but at the same time it is gone. Fragmentary and coherent, concrete and abstract. It is a beautiful mass of text that is presented by Ortman (1939-2008), history, struggle, survival, grimly, simplicity, but also many stars in the night. Clearly readable when the love for words is strong.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: