Jessie Burton

Jessie Burton  Miniatyrmakaren  (2014)

Den här boken blev en dundersuccé och är en riktig bladvändare som utspelar sig på 1600-talet i Nederländerna.

Nella kommer till Amsterdam som hustru till den framgångsrike köpmannen Johannes, men livet blir inte alls som hon har tänkt sig. Bröllopspresenten från maken är ett kabinett-skåp (ett sorts dockhus), en kopia av huset de bor i.

Nella får också dela hushållet med Johannes barska syster Marin, husan Cornelia, betjänten Otto och två hundar. Romanen är spännande, oförutsägbar och miniatyr-makaren drar sina trådar i historien. Kvinnorna för handlingen framåt, det är romanens styrka.

(In English)

Jessie Burton  The Miniaturist  (2014)

This book was a terrific success when it was published in 2014 and it is a real page-turner that takes place in the 1600s in the Netherlands.

Nella arrives in Amsterdam as wife to the successful merchant Johannes, but life will not turn out as  expected. The wedding gift from her husband is a cabinet (a sort of doll´s house), a copy of the house they live in.

Nella gets to share the household with Johannes´ stern sister Marin, the housekeeper Cornelia, the manservant Otto and two dogs. The novel is exciting, unpredictable and the miniaturist pulls his/hers strings in the story. The women move the action forward, that is the strength of the novel. 

Bokrecensioner/reviews Från/from England

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: