Jorge Luis Borges

Jorge Luis Borges  Alefen (1949)

Sjutton noveller av Borges (1899-1986) eller snarare fiktioner som han kallade dem själv. Titeln syftar på den första bokstaven i det hebreiska alfabetet. Förordet är skrivet av författaren Lotta Lotass och är oerhört välskrivet, man blir ivrig att läsa Borges eftersom jag har läst många böcker där författare har citerat just honom, han är en föregångare till den moderna romanen. Om jag skulle välja några ord som säger mycket om den här boken är det: länken mellan dröm och verklighet, minnen, identiteter, antikens myter, och existentialism till det yttersta. En mening ur boken som säger mycket:

”Varje livsöde hur långt och komplicerat det än må vara, består egentligen av ett enda ögonblick: det ögonblick då en människa för alltid förstår vem han eller hon är”.

(In English)

Jorge Luis Borges  Alefen  (1949)

Seventeen short stories by Borges (1899-1986) or rather fictions as he called them himself.

The title refers to the first letter in the Hebrew alphabet. The foreword is written by the author Lotta Lotass and is incredibly well written, one get eager to read Borges because I have read many books where authors have quoted especially him, he is a predecessor of the modern novel. If I could choose some words that say a lot about this author it would be: the link between dream and reality, memories, identities, the myths of ancient times and existentialism to the utmost. One sentence from the book that says a lot:

”Every destiny how long and complicated it may be, only consists of one moment: that moment when a human being forever understands who he or she is”.

Bokrecensioner/reviews Från/from Argentina/Argentina

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: