Katarina Frostenson

Katarina Frostenson  Samtalet  (1987)

Frostenson (f 1953) är en känd poet i Sverige, och det här är första gången jag läser henne, på ett bibliotek förresten. Dikterna är på ett mystiskt sätt musikaliska och tämligen egensinniga. Nyskapande, då sammansättningen av ord är ytterst kreativa. Hon rör sig i helt egna vatten av text, och då är det både mitt i verkligheten och ovanför fattningsförmågan. Äventyrligt och surrealistiskt och där orden går sin egen väg. 

(In English)

Katarina Frostenson  The Conversation  (1987)

Frostenson (b 1953) is a well known poet in Sweden, and this is the first time I read her, in a library by the way. The poems are mysteriously musical and to their form wilful. Innovative, when the composition of words is exceedingly creative. She moves in her completely own waters of text, and then it is both in the middle of reality and above comprehension. Adventurous and surreal and where the words go their own way.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: