Kerstin Strandberg

Kerstin Strandberg  En Obeskrivlig Människa  (2004)

Anna, snart tvillingmamma, iakttas av en trappstädande berättare när hon besöker en förlossningsläkare i Paris. Hon är en aspirerande konstnär, gifter sig med Johannes, och de bosätter sig i ett äldre hus. En familj från Sydafrika flyttar in i grannskapet och Anna engagerar sig, hon blir både extramamma och stöd. Anna försöker måla med hjälp av konstnärerna Giacometti (1901-1966) och Chagall (1887-1985), men tiden ska också räcka till familjen, grannarna, korrekturarbete och även bageriverksamhet…

Här finns en berättarglädje som är uppfriskande boken igenom. Det flödar av detaljer och anekdoter, och för mig är Strandberg (f 1932) en mycket positiv litterär bekantskap. Boken förenar både kulturer, strävan och tid, när Anna hänger tvätten boken igenom ser jag som en symbol för det beständiga i en föränderlig värld.

”Penseldrag i vinden”.

(In English)

Kerstin Strandberg  An indescribable Human Being  (2004)

Anna, soon a twin mother, is seen by a step-cleaning narrator when she visits an obstetrician in Paris. She is an aspiring artist, marries Johannes, and they reside in an old house. A family from South Africa move into the neighbourhood and Anna engage herself, she becomes both a second mother and a support. Anna tries to paint by the help of the artists Giacometti (1901-1966) and Chagall (1887-1985), but time should also suffice to the family, the neighbours, proofing work, and even a bakery business…

Here is a narrative zest which is refreshing all through the book. It flows with details and anecdotes, and to me Strandberg (b 1932) is a very positive literary acquaintance.The novel unites cultures, struggle and time, when Anna hangs the laundry the book through I see that as a symbol for the constancy in a changeable world.

”Brushstrokes in the wind”.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: