Rachel Cusk – 1

Rachel Cusk  Konturer (2014)

Det här är den första boken i en trilogi, de andra delarna heter Transit och Kudos. Läraren Faye befinner sig i Aten, Grekland, för att ha en klass i kreativt skrivande. På flyget berättar hennes manliga medresenär sin livshistoria för henne. Läsaren för höra berättelser och konversationer av deltagarna i kursen som Faye håller. Gemensamt med historierna är  berättarnas subjektiva sanning, vad vi egentligen känner när vi skalat bort det som är socialt accepterat.

Det handlar om relationer, kärlek, könsskillnader, skilsmässa, husdjur, barn, egoism, litteratur… Intresset behålls hela boken igenom, och det är fullständigt översvallande och briljant genomfört. Livet filtreras och granskas, och genom samtalen växer en bild av Faye fram. Romanen är öppen, men berättandet är gåtfullt i all sin existentiella utsatthet. Häpnadsväckande originellt framställt av författaren (f 1967).

(In English)

Rachel Cusk  Outline  (2014)

This is the first book in a trilogy, the other parts are Kudos and Transit. The teacher Faye is in Athens, Greece, to hold a class in creative writing. On the plane her male fellow passenger tells his life story for her. The reader gets to hear stories and conversations from the participants in the course held by Faye. The common thing with the stories is the narrator´s subjektive truth, what we really feel when we have peeled away what is socially accepted.

It is about relations, love, gender differences, divorce, pets, children, egotism, literature… The interest is retained the whole book through, and it is completely ravingly and brilliantly performed. Life is filtrated and scrutinised, and through the conversations an image of Faye appears.The novel is open, but the narration is enigmatic in all its existential exposure. Astonishingly original produced by the author (b 1967).

Bokrecensioner/reviews Från/from England Från/from Kanada/Canada

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: