Cara Hunter

Cara Hunter  Hemmets trygga vrå  (2018)  

En ovanligt bra deckare. Kriminalkommissarie Adam Fawley och medarbetare får ett svårlöst fall där en åttaårig flicka är försvunnen efter en fest i ett grannskap i Oxford. Texten förmedlar samtal med misstänkta, vi får läsa twitterinlägg, utdrag av tv-nyheter, vilket bidrar till att den drabbade familjen, poliserna, och även allmänheten i hög grad kommer till tals, och det breddar informationen om fallet, och även skvallret.

Jag tycker om kommissarien som får vara en helt vanlig människa men med ett trauma, och att alla de olika medarbetarnas roller är mycket viktiga. Upplösningen är innovativ, och kom för mig som en total överraskning…

(In English)

Cara Hunter  Close to Home  (2018)

An unusual good detective novel. Chief detective inspector Adam Fawley and his co-workers get a hard solved case on their hands where an eight year old girl is missing after a party in a neighbourhood in Oxford. The text mediates conversations with the suspects, we get to read twitter posts, extracts from tv-news, which contribute to that the affected family, the police, and even the public to a great extent get to speak, and that broadens the information about the case, and the gossip as well.

I like the chief inspector who gets to be an ordinary human being but with a trauma, and that all the different employees´ are very important. The resolution is innovative, and came to me as a total surprise…

Bokrecensioner/reviews Från/from England

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: