Jenny Tunedal

Jenny Tunedal   Mitt krig, sviter (2011)

Tunedal (f 1973) är poet och litteraturkritiker. Den här diktsamlingen är på något sätt influerad av poeten Katarina Frostenson, där betydelseförskjutningar och surrealism förekommer. Men här är takten annorlunda och Tunedal är skicklig i den språkliga sfär hon vistas i, det finns ett sammanhängande stråk, och det är svärtan. Det börjar med fred, men också rädsla för att bli bortglömd, rädsla för sjukdom, kroppar och marker som brinner, för sent för kärleken, döden porträtterad i flera skikt.

Jag vill läsa tankeväckande texter, och bli förundrad när jag läser poesi, och de tillfällena är inte så många här. Diktsamlingen är ändå angelägen, då den tenderar att inkludera olika människor och miljöer från jordens alla hörn.

(In English)

Jenny Tunedal  My War, After Effects  (2011)

Tunedal (b 1973) is a poet and  literary critic. This collection of poems is somehow influenced by the poet Katarina Frostenson, where meaning shifting and surrealism occurs. But here is the pace different and Tunedal is skilled in the linguistic sphere she is staying in, there is a contiguous line, and that is the blackness. It starts with peace, but also fear of being forgotten, fear of disease, bodies and land that´s on fire, too late for love, death portrayed in several layers.

I like to read thought-provoking texts, to be amazed when I read poetry, and these opportunities are not so many here. This collection of poems is still wishful, that it tends to include different people and environments from all over the world.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: