Han Kang – 3

Han Kang  Den Vita Boken  (2019)

Det stilla betraktandet av tillvaron, trots de ämnen som behandlas, smärta och död, men också ljus när färgen vit går som ett bärande tema (färgen symboliserar sorg i Asien), bland annat så skiftande som vit dörr, snö, bröstmjölk, vit stad, vita nätter… Skriva av sig den psykiska smärtan, när hennes syster som föddes för tidigt och bara fick leva i två timmar, eller den fysiska smärtan när författaren (f 1970) har migränattacker. 

En sorts prosa-anekdoter, korta stycken, som text-meditation, där iakttagelse och acceptans går hand i hand. Klart och rent, läsning värd varje mening, att flyta ut i tillvarons utkanter för att utvidga begreppet liv. Skirt, sirligt, en bok som kan lära läsaren att hantera både sig själv och verkligheten. 

(In English)

Han Kang  The White Book  (2019) 

The calm reflection of existence, despite the subjects that are dealt with, pain and death, but also light when the colour white is the guiding theme (the colour symbolises grief in Asia), among others so variable as white door, snow, breast milk, white town, white nights… To write down the mental pain, when her sister was born too early and just lived for two hours, or the physical pain of the author´s (b 1970) migraine attacks. 

A sort of prose-anecdotes, short pieces, like text-meditation, where observation and acceptance walk hand in hand. Clear, and pure, reading worth every sentence, to float out in the outskirts of existence to widen the conception of life. Ethereal, graceful, a book that can learn the reader to deal both with oneself and reality.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sydkorea/South Korea

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: