Linda Skugge

Linda Skugge  45 Morbus Addison  (2018)

Skugge (f 1973), krönikör och författare, skriver om Addisons sjukdom, som hon drabbas av och kampen för att få en diagnos av sjukvården. Boken är från A-Ö, indelad i korta kapitel och handlar om livet med sjukdom, rockstjärnors sjukdomar/missbruk, och den stora trösten, alla dessa författare som Skugge lyfter fram. Det är beundransvärt, den otroliga styrkan hon hittar i litteraturen. Hon är allt på samma gång: skarp, nyfiken, rolig, hård som granit, men också bitter, skör och sorgsen. En mycket bra skrift från insidan av en kroniskt sjuk kvinna.

(In English)

Linda Skugge 45 Morbus Addison  (2018)

Skugge (b 1973), columnist and author, writes about Addison´s disease, that she suffers from and her  struggle to be diagnosed by the health care. The book is from A-Ö, divided in short chapters that consist of life with disease, the rockstars diseases/addictions, and the big comfort, all these authors that Skugge highlights. It is admirable the incredible strength she finds in literature. She is everything at the same time; sharp, funny, hard as granite, but also bitter, fragile and sad. A very good written document from the inside of a chronically ill woman.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: