Emily Dickinson

Emily Dickinson  Brev 1  (2016)

Dickinsons (1830-1886), brev till sina närmaste släktingar och vänner. Underbart att läsa vad poeten skrev till sina släktingar, till exempel varade korrespondensen med svägerskan Susan Gilbert (gift med hennes bror Austin) i över trettio år. Hon skrev också brev till sin bror och sina vänner Louise och Frances Norcross.

I breven avhandlas ämnen som brödbakning, stickning och kärlek. Men det mest intressanta är den otroliga skillnaden mellan dessa privata brev och dikternas gåtfulla språk. Läs också dikterna men gör det på originalspråket engelska, man får många olika visioner och tankar! Mystiken tätnar i hennes poesi, hon använder metaforer och symboler på ett mycket säreget sätt… 

(In English)

Emily Dickinson  Letters 1  (2016)

Dickinson´s (1830-1886), letters to her close family and friends. Lovely to read what the poet wrote to her relatives, for example the correspondence to her sister-in-law that lasted for over thirty years. She also wrote letters to her brother and her friends Louise and Frances Norcross.

The letters deal with subjects as bread baking, knitting and love. But the most interesting is the incredible difference between these private letters and the poems enigmatic language. Read the poems too, but in the original language English, one get many different thoughts and pictures in your head! The mystery thickens in her poetry, she uses metaphors and symbols in a very peculiar way…

Bokrecensioner/reviews Från/from USA

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: