Ragnar Jónasson – 2

Ragnar Jónasson  Ön  (2019)

Jonasson (f 1976) fortsätter med att skildra kriminalinspektör Hulda Hermansdottir på Island, när hon är i fyrtioårsåldern. Ett brott begås på en isolerad ö utanför Island, har det kopplingar till ett mord som skett tio år tidigare? Jonasson är en mästare att skildra människors osäkerhet, missförstånd och olika sätt att tysta ned det farliga som sker nu eller har skett…

Vissa scener är skräckfyllda, vilket ger extra dimension till storyn. Han har god hjälp av det vackra men otillgängliga landskapet i vissa delar av Island, det både bjuder in men samtidigt sluter sig…

(In English)

Ragnar Jónasson  The Island  (2019)

Jonasson (b 1976) continues to depict Detective chief inspector Hulda Hermansdottir on Iceland, when she is in her forties. A crime is committed on an isolated island outside of Iceland, does it have connection to a murder that happened ten years earlier? Jonasson is a master at portraying peoples´ insecurities, misunderstandings and different ways to silence the dangerous that occurs now and earlier…

Some scenes are filled with horror, which gives an extra dimension to the story. He has good help from the beautiful but inaccessible landscape in some parts of Iceland, it both invites and at the same time closes…

Bokrecensioner/reviews Från/from Island/Iceland

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: