Ragnar Jónasson – 3

Ragnar Jónasson  Dimma  (2020)

I den tredje (och avslutande?) boken med polisen Hulda Hermansdottir svävar snön och dimman över folk som spöken. Flera lik har upptäckts på en gård i en isolerad del av Island, och en en 20-årig kvinna är försvunnen. Men det är sin egen familj som Hulda bekymrar sig mest om, när hennes trettonåriga dotter stänger in sig på sitt rum och vill inte ens komma ut på julafton…

Jonasson (f 1976) lever sig in i sin huvudkaraktär och det finns passager som för mig är nästan outhärdliga att läsa… Den inre och yttre kylan, vad isolering kan göra med vissa människors psyken. Författaren binder en tät väv av olika karaktärer, hur de påverkas av miljön, och människors okända drivkrafter… 

(In English)

Ragnar Jónasson  Mist  (2020)

In the third (and concluded?) book with the police Hulda Hermansdottir the snow and the mist float above people like ghosts. Several bodies have been discovered on a farm in an isolated part of Iceland, and a 20 year old woman has disappeared. But it is her own family Hulda worries about the most, when her thirteen year old daughter locks herself in her room and does not want to come out on Christmas eve…

Jonasson (b 1976) enters into his main character and there are passages which for me are almost unbearable to read… The inner and the outer coldness, what isolation might do with some peoples´ minds. The author ties a tight web of different characters, how they are influenced of the landscape, and the unknown driving forces of people…

Bokrecensioner/reviews Från/from Island/Iceland

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: