Emily Dickinson – 3

Emily Dickinson  Brev III  (2020)

Utkast och fragment. För mig låter det hyperspännande! Kanske är det nu som kvinnan från Amherst, Massachusetts träder fram? Nej, så vill jag inte ha det, jag är en fanbärare av bevarade mysterier. I hela den här serien I-III har litteraturvetaren Josefin Holmström  (f 1986, numera de Gregorio) skrivit förord och kommentarer till de brev, utkast och fragment som förekommit i böckerna, och det är så belysande, Dickinsons konturer framträder. Fantasin får näring när man läser de korta notiserna, ibland skrivna på lappar från kuvert, broderas orden ut till så mycket mer… Den tidlösa poeten.

(In English)

Emily Dickinson  Letters III  (2020)

Drafts and fragments. To me it sounds hyper-exciting! Maybe it’s now that the woman from Amherst, Massachusetts steps forward? No, I don’t want to have it like that, I am a flag bearer of preserved mysteries. In whole this series I-III the literary scholar Josefin Holmström (b 1986, now de Gregorio) has written forewords and comments to the letters, drafts and fragments that has occurred in the books, and they are so illustrative, Dickinson´s contours appears.The imagination is nourished when one reads the short drafts, sometimes written on notes from envelopes, the words embroiders out to so much more… The timeless poet.

Bokrecensioner/reviews Från/from USA

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: