Rachel Cusk – 3

Rachel Cusk  Kudos  (2018)

Sista delen av Cusks (f 1967) serie som består av Outline, Transit och Kudos. 

Faye åker till Europa för att marknadsföra sin senaste bok, på planet lyssnar hon på en främling och hans liv. Romanen igenom fortsätter med personer som pratar om sina liv och Faye lyssnar, hon är som ett orakel men utan att komma med den rätta livsvisdomen. Hon finns till, både för sig själv och i hög grad för andra. Ämnen som feminism, våldsbenägna män, litteraturens plats i världen, konstnärerna Louise Bourgeois och Joan Eardley, skilsmässor, vardagsfilosofi, historielöshet, hemlängtan… Romanen gnistrar av vitalitet, förundran, och är elektrifierad och fascinerande. Ibland är den rolig också. När man läser böcker som den här vet man att litteraturens kraft är starkare än någonsin! 

(In English)

Rachel Cusk  Kudos  (2018)

The last part of Cusk’s (b 1967) series consisting of Outline, Transit and Kudos.

Faye is going to Europe to promote her latest novel, on the plane she listens to a stranger and his life. The novel continues through with persons that talk about their lives and Faye listens, she is like an oracle but without bringing the right life wisdom. She exists both for herself and to a large extent for others. Subjects like feminism, violent men, the place of literature in the world, the artists Louise Bourgeois and Joan Eardley, divorces, lack of a sense of history, homesickness… The book sparkles with vitality, wonder, and it is electrifying and mesmerising. Sometimes it is funny as well.When reading books like this one knows that the power of literature is stronger than ever!

Bokrecensioner/reviews Från/from Kanada/Canada

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: