Selma Lagerlöf

Selma Lagerlöf  Höst  (1933)

Lagerlöf (1858-1949) är en av de mest betydande författarna i Sverige som skildrar människoöden, starka känslor och passion, sagor, spökhistorier, sägner och memoarer på en omsorgsfull flödande svenska. Hon arbetar som lärare vid Elementarläroverket för flickor i Landskrona mellan 1885-1895. De böcker hon läser då påverkar henne att skriva själv, ”så där skulle jag också kunna skriva” (vilket härligt självförtroende!).

Hon skriver på fritiden och får feedback från flera kvinnor i ledande positioner. Berättelserna som finns i boken är klara exempel på hennes osvikliga förmåga att bygga upp en historia.

Hon tilldelades Nobelpriset i litteratur 1909.

(In English)

Selma Lagerlöf  Autumn  (1933)

Lagerlöf (1858-1940) is one of the most significant authors in Sweden who portrayed human destiny, strong emotions and passion, fairy tales, ghost stories, legends and memoirs in a painstaking written flowing Swedish. She works as a teacher at Elementarläroverket for girls in Landskrona between 1885-1895. The books she is reading is affecting her to write herself, ”I could write like that too”, (what a wonderful self confidence!)

She writes in her spare time and gets feedback from several women in leading positions. The short stories in the book are clear examples on her unfailing ability to build a story.

She received the Nobel Prize in literature in 1909.

Bokrecensioner/reviews Från/from Sverige/Sweden

eveningbooks Visa alla →

Jag är en kvinna med autism (asperger) som har levt i ett antal årtionden. En dyrkan till det skrivna ordet har följt mig sedan sex-årsåldern, då jag upptäcker bokstäver som kan sättas samman. Boksidorna är som magneter och rymmer historier, intriger, karaktärer, naturbeskrivningar, att kunna ta in världen utan att resa, så fantastiskt! Jag är född i en del av Sverige som är mycket mörk och snörik på vintrarna, vilket också starkt bidragit till att läsning blivit en del av min personlighet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: